I.B.I. 2019: ABAIXADA DELS IMPOSTOS "FICTICIS" - EL PACTE DE COVARDS PROFESSIONALS. UNA REALITAT AMAGADA


Alguns recordareu, que el Govern composat en el seu moment per  (MxV-ERC + PDECAT) van iniciar varies campanyes d'apujades, modificació i creació de noves taxes/impostos en aquesta legislatura.

Podem destacar els GUALS; taxa per tenir trasters, pàrquings, escombraries, cementiri, etc. Incloent afectació als comerços i negocis del poble.

Aquest any el Govern ( fent la tàctica de vella política al acostar-se eleccions ), demana als partits del consistori una trobada per tractar els impostos. En aquesta trobada cada Grup va presentar la seva proposta:

MxV-ERC (Govern) proposa reduir IBI un 1.25%.
PDCAT no aporta cap proposta.
IVALL, va proposar reduir un 5% . Mantenint la seva proposta que va presentar a l'anterior Ple per reduir un 5% l'IBI i Gent De Vallromanes va recolzar.
GDV (Gent de Vallromanes), nosaltres, vam proposar reduir mínim un 5%, l'I.B.I.
Una vegada recollida les propostes es va acordar fer una trobada per acabar de tancar un acord en el proper dilluns.

Quina va ser la sorpresa? MxV-ERC amb IVALL, en secret i abans de la trobada de tots els grups, van quedar "per pactar" d'amagades portar a Ple reduir l'IBI un 2'5%.

És a dir, IVALL es ven per un 2'5%. Del 5% que volia sense parlar amb els demés grups que som majoria.

Arribat el dia de la trobada dels 4 grups  ( dilluns ), de que servia aquesta trobada si ja aprofitant la posició de "poder" ja s'havia incorporat reduir un 2.5 % per al Ple entre ells dos ( MxV-ERC i IVALL)?

Nosaltres vam recolzar la proposta. Però vam deixar clar el titular electoralista i la ficció d'aquesta rebaixa. Vam recolzar però aquest 2'5% és fictici. Parlem de 39.000 euros. Ho expliquem més abaix.

IVALL es va vendre a MxV.-ERC per una fotografia quan volien un 5% ?  Sí, són els socis des de l'oposició.

Dintre de poc tindrem els pressupostos municipals 2019. IVALL, que votarà? El soci de l'oposició farà la seva feina?

Per què fan aquestes tàctiques quan ni fa un any es llençaven els "plats bruts"? S'acosten eleccions i cal mantenir a ratlla als que poden plantar "cara" a la vella política? 

Això es podria traduir a un símptoma de "por" i, de clara aliança entre MxV-ERC i IVALL per abans i després d'eleccions?

Gent de Vallromanes, som el partit líder a l'oposició, fidels al poble i als seus interessos. No busquem la fotografia. Treballem dia a dia des de primer dia de legislatura.


Aquest any 2018 està previst recaptar més de 200.000 euros de més amb l'IBI al municipi. I pel 2019 es preveu un increment en la recaptació per aquest increment. Molts haureu rebut uns recàrrecs de fins 4 anys.

Amb un 2'5% es recaptarà d' IBI uns 39.000 euros menys però,  recapten 200.000 euros més ? I parlem amb xifres encara no tancades i aproximades ( previsions )

Tenim un deute de quasi un 30%. Un Centre de Dia i Casal de la Gent Gran amb espai multi funcional de camp e futbol, que ha passat de 285.000 euros al MILIÓ d'euros de despesa. Un poble Ple d'inseguretat i por pels robatoris. Etc.

S'acaba de demanar un nou préstec de 100.000 euros.

Anem abocats a un poble que si segueix amb aquests gestors i els seus "socis", anem directes a la Bancarrota i un futur ple de nous impostos com el retorn dels GUALS?



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PASSEIG DE MAS MORERA PER CARRER 1 OCTUBRE - NOSALTRES APOSTEM PER UNA CONSULTA DEMOCRÀTICA

ESTATUTOS GENT DE VALLROMANES

HEM RECLAMAT AL SR SAGARRA, REGIDOR DE GOVERN DE MXV-ERC, ABONI DINERS DE LA SORTIDA A MADRID PAGAT PER AJUNTAMENT