GENT DE VALLROMANES ENTRA MOCIÓ URGENCIA DE SEGURETAT PER AL PROPER PLE DEL DIA 15 DE NOVEMBRE

El grup Municipal de Gent de Vallromanes presenta una Moció per a incloure-la al proper Ple del 15 de Novembre per tractar " Millores i augment" de la seguretat al municipi degut als fets que s'han produït els darrers dies.

Desitgem i esperem, que tant el Govern com els demés Grups, s'adhereixin a la proposta.


TEXT DE LA MOCIÓ

MOCIÓ D’URGÈNCIA DEL GRUP MUNICIPAL DE GENT DE VALLROMANES PER INCLOURE AL PLE ORDINARI DEL DIA 15 DE NOVEMBRE PER AUGMENTAR LA SEGURETAT AL MUNICIPI DE VALLROMANES.

Atès que Vallromanes és un municipi, que pels seus plans urbanístics ha permès una extensió desmesurada en urbanitzacions aïllades o allunyades.
Atès que aquesta situació crea, que els serveis de seguretat municipals no puguin donar a l’abast a tota l’extensió ni amb els mitjans de què disposen.
Atès que a Vallromanes es paguen impostos amb els que la població requereix uns serveis mínims bàsics i entre ells, la seguretat.
Atès que la població es sent insegura.
Atès que Gent de Vallromanes va presentar en el seu programa electoral la necessitat d’instal·lar càmeres de seguretat en les entrades i sortides de les urbanitzacions i, disposar d’un cos de Policia Local.
Atès que la instal·lació de càmeres en altres municipis ja es practica, i en altres s’ha iniciat la seva pràctica amb l’objectiu de poder controlar i, captar les entrades i sortides de vehicles, essent el més important com a mitjà dissuasiu i de prevenció.
Atès que aquests dies s’estan tornant a viure situacions dels darrers anys on han augmentat els robatoris.
Atès que el millor projecte de seguretat, que pot tenir i ha d’assolir Vallromanes, és “robatoris zero”. Ja que un robatori o temptativa d’aquest, és vulnerar la integritat de les persones i de la seva propietat. És per tant que cal poder treballar per evitar les temptatives i reduir, i ha poder ser a “zero” aquestes innecessàries convivències i experiències, en un municipi tant petit i no deixant de costat al veïnatge.

Per tot l’exposat, el Grup Municipal Gent de Vallromanes proposa al Ple de l’Ajuntament de Vallromanes els acords següents:

1). Instar a l’Ajuntament de Vallromanes a fer un estudi complert de les seves entrades i sortides de les urbanitzacions, com zones de vulneració tant per entrades principals com secundàries, com també els accessos a masies o cases aïllades.
2). Projectar una base i espai de control per a la recepció i processió d’imatges, que només seran per a us exclusiu dels cos de seguretat de Vallromanes, de la Policia, i d’accés restringit. Estarà a disposició en casos de denúncies o control permanent, o de requeriment dels diferents cossos policials per tal d’investigar presumptes situacions.
3). Instar a augmentar les eines de defensa i acció del cos de seguretat municipal.
4). Augmentar la presència dels serveis de seguretat municipals i en constant moviment, sobretot en les zones més vulnerables.
5). Instar a augmentar la col·laboració entre Mossos d’Esquadra i el cos de seguretat municipal.
6). Instal·lar càmeres de seguretat a les entrades i sortides de les urbanitzacions (incloent entrades secundàries o camins forestals) i d’entrada i sortida del municipi. Càmeres amb captació d’imatges i amb lector de matricules.
7). Preveure en el pressupost municipal 2019 una partida per realitzar aquest acord.
8). Comunicar aquest acord a totes les entitats i associacions del municipi, a totes les unitats familiars i habitatges de Vallromanes, a la Diputació de Barcelona, al Consell Comarcal, al Departament de Justícia i al Departament d’Interior.

Signa,
David Carrillo

Portaveu del Grup Municipal Gent de Vallromanes

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL CENTRE DATENCIO PRIMARIA DE VALLROMANES EN RISC. ENS QUEDEM SENSE PEDIATRE. GENT DE VALLROMANES LLUITEM PER TENIR UN CAP OBERT TOT L’ANY I TOTS ELS DIES.

PASSEIG DE MAS MORERA PER CARRER 1 OCTUBRE - NOSALTRES APOSTEM PER UNA CONSULTA DEMOCRÀTICA

ESTATUTOS GENT DE VALLROMANES